Tintahal ragu recept

Hozzávalók:
- 10 db bébi tintahal
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika
- 1 csokor koriander
- só
- őrölt bors
- 1/2 citrom leve
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 1 paradicsom
Elkészítése:
A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom, a csápjaikat levágom, majd jól megmosom.
Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani. Ezután a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom.
A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm. Sózom, borsozom, és az apróra vágott koriandert is hozzákeverem.
Végül citromlével ízesítem, és pirított bagettel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »