Tintahal ragu recept
Hozzávalók:
- 10 db bébi tintahal
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika
- 1 csokor koriander
- só
- őrölt bors
- 1/2 citrom leve
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 1 paradicsom
Elkészítése:
A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom, a csápjaikat levágom, majd jól megmosom.
Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani. Ezután a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom.
A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm. Sózom, borsozom, és az apróra vágott koriandert is hozzákeverem.
Végül citromlével ízesítem, és pirított bagettel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

