Tengeri süllő krumplival és spenóttal recept

Hozzávalók:
- 2 db tengeri süllő
- 1 citrom leve
- só
- hal-fűszerkeverék
- őrölt fehér bors
- 2 ek olívaolaj
A krumplihoz:
- 4-6 db krumpli
- 1/2 citrom leve
- só
- kakukkfű
- 3-4 ek kacsazsír, vagy étolaj
A spenóthoz:
- 50 dkg spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
- 1,5 dl tejszín
Elkészítése:
A süllőt kívül-belel csorgassuk meg a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a hal-fűszerkeverékkel. Ezután hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá az előzőleg befűszerezett halat, majd locsoljuk meg a maradék olajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig.
A krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.
Egy tepsibe kanalazzuk bele a kacsazsírt (v. az olajat), majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg frissen szedett kakukkfűvel, és nyomjuk bele a citrom levet. Ezután adjuk hozzá a kihűlt, előfőzött krumplit, majd keverjük óvatosan össze.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (amennyiben légkeveréses a sütő, akkor a hallal együtt helyezzük be, és süssük meg)
A spenótot mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. (esetleg papírtörlővel töröljük szárazra)
A vajat hevítsük fel, majd vegyük le a tűzről és nyomjuk bele a fokhagymát, majd keverjük össze, és rögtön tegyük rá a spenótot. Ezután tegyük vissza a tűzre, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár percig pároljuk, hogy összeessen. Amikor már félpuhára párolódott, öntsük hozzá a tejszínt, majd pároljuk még pár percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön. (amennyiben a spenót párolás közben sok levet engedne, akkor azt szedjük le róla mielőtt a tejszínt hozzáöntenénk)
Tálaláskor helyezzük a süllőt tányérra, ezután tegyük mellé a sült krumplit és a tejszínes spenótot, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »