Tengeri halfilé sütőtökkel, brokkolival, póréhagymával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
- 30 dkg brokkoli
- 30 dkg sütőtök
- 1 póréhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 3 dl főzőtejszín
- 1 kk kakukkfű
- 2 tk halas fűszerkeverék
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A fagyasztott tőkehalat kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. A póréhagymát karikára vágom, a sütőtököt meghámozom felkockázom, a brokkolit rózsáira szedem, a nagyobbakat elfelezem.
Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a sütőtököt, és megszórom kakukkfűvel.
Erre rakom a halat, megszórom 1 tk fűszerkeverékkel, kevés frissen őrölt borssal, majd folytatom a sütőtökkel és a póréhagymával.
A tetejét kissé elrendezem, rászórom a maradék fűszerkeveréket, meglocsolom a tejszínnel. Ízlés szerint sózom.
Sütőben, 200 fokon, 50 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy önálló ételként tálalom.
Tipp:
A halas fűszerkeverék helyettesíthető, összeállítható gyömbér, kurkuma, curry, koriander, bors, citrombors, római kömény és rozmaring azonos arányú keverékéből.
A tengeri halfilé sütőtökkel, brokkolival, póréhagymával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »