Tengeri halfilé padlizsánnal, almával és sárgarépával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg tőkehalfilé
- 1 padlizsán
- 4 közepes sárgarépa
- 3 közepes alma
- 1 tk curry por
- 2 ek olívaolaj
- 1 citromból nyert citromlé
- 350 g tejföl (2 kis pohár)
- 2 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztom, és 1 centis kockákra aprítom. Az almát, a padlizsánt és a megtisztított sárgarépát szintén 1 centis kockákra darabolom.
Egy közepes méretű tepsi alját meglocsolom olajjal, és elrendezem rajta a halat. Ráfacsarom a citrom levét, kevéske borsot darálok rá, és megszórom a curry felével.
Ezután rászórom a sárgarépát, a padlizsánt és az almát. Enyhén megsózom.
A tejfölt és tejszínt simára keverem, ráöntöm a tepsiben levőkre, meghintem a maradék curry porral, és sütőbe tolom. 200 fokon 40 perc alatt megsütöm.
A tengeri halfilé padlizsánnal, almával és sárgarépával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »