Tengeri halfilé padlizsánnal, almával és sárgarépával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg tőkehalfilé
- 1 padlizsán
- 4 közepes sárgarépa
- 3 közepes alma
- 1 tk curry por
- 2 ek olívaolaj
- 1 citromból nyert citromlé
- 350 g tejföl (2 kis pohár)
- 2 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztom, és 1 centis kockákra aprítom. Az almát, a padlizsánt és a megtisztított sárgarépát szintén 1 centis kockákra darabolom.
Egy közepes méretű tepsi alját meglocsolom olajjal, és elrendezem rajta a halat. Ráfacsarom a citrom levét, kevéske borsot darálok rá, és megszórom a curry felével.
Ezután rászórom a sárgarépát, a padlizsánt és az almát. Enyhén megsózom.
A tejfölt és tejszínt simára keverem, ráöntöm a tepsiben levőkre, meghintem a maradék curry porral, és sütőbe tolom. 200 fokon 40 perc alatt megsütöm.
A tengeri halfilé padlizsánnal, almával és sárgarépával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »