Tengeri halfilé Dubarry módon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tőkehal filé
- 1 db karfiol
- 2 ek olíva olaj
- 5 dkg vaj
- 2 ek finomliszt
- 3 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg lágy kecskesajt
- frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, és enyhén sós forrásban lévő vízben, 5-10 perc alatt előfőzöm.
A mártáshoz vajat olvasztok, elkeverem benne a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagolom a tejet és addig főzöm, amíg besűrűsödik.
Beleöntöm a főzőtejszínt, rámorzsolom a kecskesajtot, ráreszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom és elkeverem.
A halfilékről a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom.
Kiolajozott tepsibe helyezem, sózom, borsozom és a halakon elosztom a karfiol rózsákat.
Rákanalazom a mártást, úgy hogy befedje a karfiolt és halat is.
Sütőbe teszem és 200 fokon 40 perc alatt arany barnára pirítom a tetejét.
Párolt rizzsel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »