Tengeri halfilé Dubarry módon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tőkehal filé
- 1 db karfiol
- 2 ek olíva olaj
- 5 dkg vaj
- 2 ek finomliszt
- 3 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg lágy kecskesajt
- frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, és enyhén sós forrásban lévő vízben, 5-10 perc alatt előfőzöm.
A mártáshoz vajat olvasztok, elkeverem benne a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagolom a tejet és addig főzöm, amíg besűrűsödik.
Beleöntöm a főzőtejszínt, rámorzsolom a kecskesajtot, ráreszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom és elkeverem.
A halfilékről a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom.
Kiolajozott tepsibe helyezem, sózom, borsozom és a halakon elosztom a karfiol rózsákat.
Rákanalazom a mártást, úgy hogy befedje a karfiolt és halat is.
Sütőbe teszem és 200 fokon 40 perc alatt arany barnára pirítom a tetejét.
Párolt rizzsel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »