Tengeri halfilé cukkinivel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 2 kisebb cukkini
- 2 szál sárgarépa
- 2 kápia paprika
- 3 alma
- 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A halat, ami általában fagyasztott és tőkehal, kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. A sárgarépát és a paprikát karikára, a cukkinit és az almát kisebb darabokra vágom.
Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a halat, és ráfacsarom a citrom levét.
Kevés frissen őrölt borssal megszórom, majd folytatom a répával, a cukkinivel, a paprikával és az almával. A tetejét kissé elrendezem. Ízlés szerint sózom.
A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejszínnel, és ráöntöm a tepsiben lévőkre.
Sütőben, 170 fokon, 50 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.
A tengeri halfilé cukkinivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »