Tengeri halfilé cukkinivel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 2 kisebb cukkini
- 2 szál sárgarépa
- 2 kápia paprika
- 3 alma
- 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A halat, ami általában fagyasztott és tőkehal, kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. A sárgarépát és a paprikát karikára, a cukkinit és az almát kisebb darabokra vágom.
Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a halat, és ráfacsarom a citrom levét.
Kevés frissen őrölt borssal megszórom, majd folytatom a répával, a cukkinivel, a paprikával és az almával. A tetejét kissé elrendezem. Ízlés szerint sózom.
A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejszínnel, és ráöntöm a tepsiben lévőkre.
Sütőben, 170 fokon, 50 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.
A tengeri halfilé cukkinivel kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 90 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.