Tengeri halfilé cukkinivel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 2 kisebb cukkini
- 2 szál sárgarépa
- 2 kápia paprika
- 3 alma
- 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A halat, ami általában fagyasztott és tőkehal, kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. A sárgarépát és a paprikát karikára, a cukkinit és az almát kisebb darabokra vágom.
Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a halat, és ráfacsarom a citrom levét.
Kevés frissen őrölt borssal megszórom, majd folytatom a répával, a cukkinivel, a paprikával és az almával. A tetejét kissé elrendezem. Ízlés szerint sózom.
A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejszínnel, és ráöntöm a tepsiben lévőkre.
Sütőben, 170 fokon, 50 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.
A tengeri halfilé cukkinivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »