Tejszínes-tormás lazactekercs fehérbormártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs réteslap
- 3-4 cm-es lazaccsíkok (bőr nélkül)
- vaj
- torma
- főzőtejszín
- só
- színes bors
- petrezselyemzöld
- tojás a lekenéshez
Fehérbormártás hozzávalói:
- 5 dkg vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 dl fehérbor
- 1 húsleveskocka
- 3 dl víz
- 4 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A lazaccsíkokat sózzuk, megszórjuk színes borssal és kicsit állni hagynjuk, hogy az ízek átjárják.
A tormát és a sűrű főzőtejszínt ízlés szerinti arányban összekeverjük. A petrezselyemzöldet apróra összevágjuk. A vajat felolvasztjuk és langyosra hűtjük.
Nedves konyharuhára teszünk egy réteslapot és éles késsel félbevágjuk, majd az egyik lapot lekenjük az olvasztott vajjal. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és ráhelyezzük a megmaradt fél réteslapot. Ezután ráhelyezünk egy fűszerezett lazaccsíkot, majd a tetejére kanalazunk a tejszínes-tormából. Ezután ráhajtjuk jobb oldalról a réteslapot, majd bal oldalról is, hogy befedje a halat. Végül óvatosan feltekerjük, mint a rétest (minden lazaccsíkkal így járunk el).
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymásmellé helyezzük a lazactekercseket és a tetejüket felvert egész tojással lekenjük.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon 15-20 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.
A mártáshoz a vöröshagymát nagyon apróra felvágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk (vigyázni kell, hogy ne piruljon meg nagyon!) Amikor már kellően megpárolódott, felöntjük a borral, majd erősebb lángon felére forraljuk. Ezután felöntjük a vízben feloldott húsleveskockával, ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, majd addig főzzük, hogy kb 1 dl maradjon. Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük.
A pépesített hagymát visszatesszük a tűzre, majd felöntjük a tejszínnel és kevergetve addig főzzük, hogy besűrűsödjön. Ekkor levesszük a tűzről, majd egy szűrőn átszűrjük és kicsit átpasszírozzuk a hagymadarabkákat.
Egy edénybe vizet forralunk, majd levesszük a tűzről és ráhelyezzük a tetejére a folpackkal lefedett mártásos tálat és melegen tartjuk tálalásig.
Tálaláskor a lazactekercsekre kanalazzuk a mártást és így kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »