Tejszínes tengeri hal zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg tengeri halfilé
- 40 dkg brokkoli
- 60 dkg krumpli
- 4 sárgarépa
- 1 citrom
- 3 ek olívaolaj
- 5 dl főzőtejszín
- 1 kk citrombors
- 2 ek hal fűszerkeverék
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A halat kiolvasztjuk. A répát felkarikázzuk, a brokkolit rózsákra szedjük, a burgonyát meghámozzuk, és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk.
Egy tepsit olajjal meglocsolunk, és kirakjuk az alját a krumpliszeletekkel. Sóval és citromborssal ízesítjük. Ráhelyezzük a halakat, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, és a fűszerkeverék felével meghintjük.
A halra rápakoljuk a brokkolit és a felkarikázott répát. A maradék fűszerkeverékkel megszórjuk, és meglocsoljuk a főzőtejszínnel.
Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben vegyük le róla a fóliát, és kissé pirítsuk meg a tetejét. Hagyjuk legalább fél órát pihenni, akkor nem esik szét, és szebben tálalható.
Ezután rárakom a brokkolit és a sárgarépát.
Megsózom, megszórom a maradék fűszerkeverékkel, majd rálocsolom a főzőtejszínt.
Lefedem alufóliával és sütőben, 200 fokon, 60 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 10 percre, leveszem a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
30 percet pihentetem, így szebben tálalható.
Tipp:
A hal fűszerkeverék összetétele: fűszerpaprika, fokhagyma- és vöröshagyma granulátum, fehér bors, kapor, chili, bazsalikom, koriander.
A citrombors durvára darált borsot és citromhéjat tartalmaz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »