Tejszínes harcsapaprikás recept

Hozzávalók:
- 1 kg harcsa filé
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd áttört fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- kevés liszt
- kevés étolaj
- kevés pirospaprika
- kevés só
- kevés bors
- 200 g főzőtejszín
Elkészítése:
A filézett harcsából, 1 kilónyit csíkokra szelünk, kicsit megsózzuk. A felkockázott, füstölt szalonnát, kevés olajon megsütjük, a tepertő darabokat kivesszük.
A forró zsíron megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, paprikás alapot készítünk.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát kevés lisztbe forgatva hozzáadjuk, majd tovább főzzük. Visszatesszük a tepertődarabokat is. (ha túrós csuszával tálaljuk, akkor őrizzük meg)
A tejszínt elkeverjük kevés lisztel, a paprikás levéből kivéve temperáljuk, és hozzáöntjük a harcsához.
Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához.
Galuskával tálaljuk, de szervírozhatjuk túrós csuszával is. Ebben az esetben, a tepertőt adjuk a túrós csuszához.
Tipp:
A halak elkészítéséhez rövid idő szükséges! Akár sütjük, akár főzzük, vigyázzunk, mert ha túlzásba visszük, gumiszerűvé válik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »