Tejfölös-gombás harcsapaprikás recept
Hozzávalók:
- 1 kg harcsafilé
- 20 dkg gomba (lehet erdei, de csiperke is)
- 3 fej vöröshagyma
- 5 gerezd áttört fokhagyma
- 4 ek tejföl
- 2 nagyobb zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 ek liszt
- kevés étolaj
- kevés pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
Filézett harcsából 1 kilónyit egyenlő darabokra vágunk, kicsit megsózzuk.
Az olajon kicsit megpirítjuk a lisztbe forgatott harcsadarabokat, majd kivesszük a zsiradékból. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot. (Használhatunk hámozott paradicsom konzervet is.)
Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt paprikás alapot készítünk. Enyhén felöntjük vízzel, vagy alaplével.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát is hozzáadjuk, majd rövid ideig tovább főzzük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is.
A tejfölt elkeverjük, és hozzáöntjük a gombás harcsához. Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához. Rövid idő alatt összefőzzük.
Tipp:
Galuskával tálaljuk, amit frissen átforgathatunk kevés tejfölben is.
Újhagyma zöldjével, vagy snidlinggel díszíthetjük tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

