Tejfölös-gombás harcsapaprikás recept
Hozzávalók:
- 1 kg harcsafilé
- 20 dkg gomba (lehet erdei, de csiperke is)
- 3 fej vöröshagyma
- 5 gerezd áttört fokhagyma
- 4 ek tejföl
- 2 nagyobb zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 ek liszt
- kevés étolaj
- kevés pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
Filézett harcsából 1 kilónyit egyenlő darabokra vágunk, kicsit megsózzuk.
Az olajon kicsit megpirítjuk a lisztbe forgatott harcsadarabokat, majd kivesszük a zsiradékból. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot. (Használhatunk hámozott paradicsom konzervet is.)
Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt paprikás alapot készítünk. Enyhén felöntjük vízzel, vagy alaplével.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát is hozzáadjuk, majd rövid ideig tovább főzzük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is.
A tejfölt elkeverjük, és hozzáöntjük a gombás harcsához. Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához. Rövid idő alatt összefőzzük.
Tipp:
Galuskával tálaljuk, amit frissen átforgathatunk kevés tejfölben is.
Újhagyma zöldjével, vagy snidlinggel díszíthetjük tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

