Sült tengeri halfilé párolt zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 1 kg pangasius
- 1 kávéskanál durvára őrölt bors
- 1 kávéskanál citromhéj
- 10 dkg vaj
- 2 szál sárgarépa
- 40 dkg brokkoli
- 40 dkg kelbimbó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- só
Elkészítése:
A fagyasztott halfilét felengedem a felesleges vizet papírtörlővel felitatom.
A filéket két felé vágom és mindkét oldalát megsózom, borsozom és megszórom a citromhéjjal.
Egy serpenyőben vajat forrósítok és a halak mindkét oldalát hirtelen kisütöm.
Óvatosan forgatom, hogy a hal ne törjön. Ha megsültek, kiszedem és melegen tartom.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a zúzott fokhagymát, majd beleöntöm a felaprított sárgarépát, brokkoli rózsákat és kelbimbót.
Megsózom, aláöntöm a bort és lefedve puhára párolom, néha megkeverem.
A sült tengeri halfilé párolt zöldségekkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »