Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült tengeri halfilé párolt zöldségekkel recept

Sült tengeri halfilé párolt zöldségekkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pangasius
    • 1 kávéskanál durvára őrölt bors
    • 1 kávéskanál citromhéj
    • 10 dkg vaj
    • 2 szál sárgarépa
    • 40 dkg brokkoli
    • 40 dkg kelbimbó
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    A fagyasztott halfilét felengedem a felesleges vizet papírtörlővel felitatom.

    A filéket két felé vágom és mindkét oldalát megsózom, borsozom és megszórom a citromhéjjal.

    Egy serpenyőben vajat forrósítok és a halak mindkét oldalát hirtelen kisütöm.

    Óvatosan forgatom, hogy a hal ne törjön. Ha megsültek, kiszedem és melegen tartom.

    A visszamaradt zsiradékon megpirítom a zúzott fokhagymát, majd beleöntöm a felaprított sárgarépát, brokkoli rózsákat és kelbimbót.

    Megsózom, aláöntöm a bort és lefedve puhára párolom, néha megkeverem.

     

    A sült tengeri halfilé párolt zöldségekkel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 132 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá