Sült tengeri halfilé párolt zöldségekkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pangasius
  • 1 kávéskanál durvára őrölt bors
  • 1 kávéskanál citromhéj
  • 10 dkg vaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 40 dkg brokkoli
  • 40 dkg kelbimbó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A fagyasztott halfilét felengedem a felesleges vizet papírtörlővel felitatom.

A filéket két felé vágom és mindkét oldalát megsózom, borsozom és megszórom a citromhéjjal.

Egy serpenyőben vajat forrósítok és a halak mindkét oldalát hirtelen kisütöm.

Óvatosan forgatom, hogy a hal ne törjön. Ha megsültek, kiszedem és melegen tartom.

A visszamaradt zsiradékon megpirítom a zúzott fokhagymát, majd beleöntöm a felaprított sárgarépát, brokkoli rózsákat és kelbimbót.

Megsózom, aláöntöm a bort és lefedve puhára párolom, néha megkeverem.