Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval recept

Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 lazac patkó
    • 3 síp fehér spárga
    • 1 ek zöldborsó
    • 1 marék spenót
    • 1 paradicsom
    • 1 gerezd fokhagyma
    • őrölt fekete bors
    • olívaolaj
    • dió

    Elkészítése:

    A lazacot sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, s beteszem a hűtőbe. A spárgát és a borsót megfőzöm.

    A paradicsomot kevés olajon megsütöm, majd beleteszem a lazacot, végül a spárgát.

    A spenótot a lazac zsírjában rövid ideig megpárolom, rászórom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal.

    Tálaláshoz a tányérra helyezem a lazacot és a zöldségeket. Szórok rá diót.

    Tipp:

    A lazac és a spárga nagy kedvenc. A spenótfőzeléket sohasem szerettem, de párolva az egész leveleket szívesen megeszem. A Swissair kedveltette meg velem, mint ahogy a Camparit pezsgővel is.

    A sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 147 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá