Sült hal spenótszósszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg tilápia halfilé (fagyasztott)
- 1 ek hal fűszerkeverék
- 3 ek finomliszt
- őrölt bors
- só
Szósz:
- 5 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 dkg spenót
- 1 kk borsikafű
- 1 marék reszelt sajt
- 4 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- só
Elkészítése:
Hal készítése:
A halat kiolvasztás után kisebb kockákra vágjuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk.
A hal fűszerkeveréket a liszttel elkeverjük és megforgatjuk benne a halat. Forró olajban minden oldalát pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Szósz készítése:
A spenót szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk a spenótot és hagyjuk lecsepegni.
Egy edényben felhevítjük a vajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótleveleket. Szórjuk meg borsikafűvel és lefedve pároljuk puhára.
A tejszínt keverjük el a keményítővel. Öntsük a spenóthoz, adjuk hozzá a reszelt sajtot is, és keverjük el. Forraljuk össze, majd tálaljuk a hallal és ízlés szerinti körettel (pl. párolt rizs).
Tipp:
Hal fűszerkeverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma- és vöröshagyma granulátum, fehér bors, kapor, chili, bazsalikom, koriander.