Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Serpenyős harcsaszelet, harcsamáj raguval recept

Serpenyős harcsaszelet, harcsamáj raguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    2 szelet harcsa
    5-7 dkg vaj
    1 fej vöröshagyma
    4 gerezd zúzott fokhagyma
    20 dkg harcsamáj
    2 evőkanál étkezési keményítő
    25 dkg gomba
    25 dkg baby spenót
    1 csokor petrezselyemzöld
    2 dl tejszín
    20 dkg spagetti

    Elkészítése:

    A harcsamájat vágjuk nagyobb kockákra, majd forgassuk meg a keményítőben.

    A kockára vágott hagymát, fokhagymát kevés zsíradékon dinszteljük meg. A hagymás alaphoz adjuk hozzá a gombát, majd pirítsuk le. Ezután adjuk hozzá a harcsamájat, amit szintén pirítsunk le.

    Szórjuk meg a gombás ragut az apróra vágott petrezselyemmel, majd adjuk hozzá a spenót leveleket. A spenót leveleket pár percig forgassuk át, amíg kicsit összeesnek, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal.

    A tésztát bő, forró, sós vízben főzzük ki, majd vegyük ki az edényből és még forrón adjuk a raguhoz. Ha nem elég szaftos a mártás, akkor a forró tésztavízből tegyünk hozzá keveset és forraljuk össze a raguval.

    A harcsa szeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés vajon süssük meg mindkét felét.

    Az elkészült harcsaszeleteket tálaláskor helyezzük a harcsaragus tésztára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá