Serpenyős harcsaszelet, harcsamáj raguval recept

Hozzávalók:
2 szelet harcsa
5-7 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg harcsamáj
2 evőkanál étkezési keményítő
25 dkg gomba
25 dkg baby spenót
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejszín
20 dkg spagetti
Elkészítése:
A harcsamájat vágjuk nagyobb kockákra, majd forgassuk meg a keményítőben.
A kockára vágott hagymát, fokhagymát kevés zsíradékon dinszteljük meg. A hagymás alaphoz adjuk hozzá a gombát, majd pirítsuk le. Ezután adjuk hozzá a harcsamájat, amit szintén pirítsunk le.
Szórjuk meg a gombás ragut az apróra vágott petrezselyemmel, majd adjuk hozzá a spenót leveleket. A spenót leveleket pár percig forgassuk át, amíg kicsit összeesnek, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal.
A tésztát bő, forró, sós vízben főzzük ki, majd vegyük ki az edényből és még forrón adjuk a raguhoz. Ha nem elég szaftos a mártás, akkor a forró tésztavízből tegyünk hozzá keveset és forraljuk össze a raguval.
A harcsa szeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés vajon süssük meg mindkét felét.
Az elkészült harcsaszeleteket tálaláskor helyezzük a harcsaragus tésztára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »