Serpenyős harcsaszelet, harcsamáj raguval recept

Hozzávalók:
2 szelet harcsa
5-7 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg harcsamáj
2 evőkanál étkezési keményítő
25 dkg gomba
25 dkg baby spenót
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejszín
20 dkg spagetti
Elkészítése:
A harcsamájat vágjuk nagyobb kockákra, majd forgassuk meg a keményítőben.
A kockára vágott hagymát, fokhagymát kevés zsíradékon dinszteljük meg. A hagymás alaphoz adjuk hozzá a gombát, majd pirítsuk le. Ezután adjuk hozzá a harcsamájat, amit szintén pirítsunk le.
Szórjuk meg a gombás ragut az apróra vágott petrezselyemmel, majd adjuk hozzá a spenót leveleket. A spenót leveleket pár percig forgassuk át, amíg kicsit összeesnek, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal.
A tésztát bő, forró, sós vízben főzzük ki, majd vegyük ki az edényből és még forrón adjuk a raguhoz. Ha nem elég szaftos a mártás, akkor a forró tésztavízből tegyünk hozzá keveset és forraljuk össze a raguval.
A harcsa szeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés vajon süssük meg mindkét felét.
Az elkészült harcsaszeleteket tálaláskor helyezzük a harcsaragus tésztára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »