Serpenyős harcsaszelet, harcsamáj raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

2 szelet harcsa
5-7 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg harcsamáj
2 evőkanál étkezési keményítő
25 dkg gomba
25 dkg baby spenót
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejszín
20 dkg spagetti

Elkészítése:

A harcsamájat vágjuk nagyobb kockákra, majd forgassuk meg a keményítőben.

A kockára vágott hagymát, fokhagymát kevés zsíradékon dinszteljük meg. A hagymás alaphoz adjuk hozzá a gombát, majd pirítsuk le. Ezután adjuk hozzá a harcsamájat, amit szintén pirítsunk le.

Szórjuk meg a gombás ragut az apróra vágott petrezselyemmel, majd adjuk hozzá a spenót leveleket. A spenót leveleket pár percig forgassuk át, amíg kicsit összeesnek, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal.

A tésztát bő, forró, sós vízben főzzük ki, majd vegyük ki az edényből és még forrón adjuk a raguhoz. Ha nem elég szaftos a mártás, akkor a forró tésztavízből tegyünk hozzá keveset és forraljuk össze a raguval.

A harcsa szeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés vajon süssük meg mindkét felét.

Az elkészült harcsaszeleteket tálaláskor helyezzük a harcsaragus tésztára.