Sajtkrémmel töltött füstölt lazactekercs recept
Hozzávalók:
- 4-5 szelet füstölt lazac
- 1 db füstölt lazac olajos lében
- 10 dkg mascarpone
- 1-2 ek tejföl
- citromlé
- só
- őrölt színes bors
- snidling
Elkészítése:
Az olajos lében lévő lazacot öntsük egy szűrőbe, és hagyjuk teljesen lecsepegni. Ezután daraboljuk fel ízlés szerint.(én egészen apróra feldaraboltam)
A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tejfölt apránként adagolva keverjük simára. Ezután ízesítsük citromlével, és szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd szintén keverjük össze. (a tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza, mert akkor nehezen tudjuk megtölteni lazacszeleteket) (sózásnál figyeljünk arra, hogy a lazac már eleve elég sós!!!!)
Vágjunk le egy nagyobb darab folpack fóliát, majd helyezzünk rá egy szeletet a füstölt lazacból. Ezután kanalazzuk rá a mascarponés krémet, majd a fólia segítségével tekerjük fel, mint a bejglit.
A lazactekercseket ezután tegyük egy tálcára, majd tegyük be pár órára a hűtőbe hogy megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.(lehűtve éles késsel könnyebben feltudjuk szeletelni)
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és pirított kifli karikákkal kínáljuk.