Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémmel töltött füstölt lazactekercs recept

Sajtkrémmel töltött füstölt lazactekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4-5 szelet füstölt lazac
    • 1 db füstölt lazac olajos lében
    • 10 dkg mascarpone
    • 1-2 ek tejföl
    • citromlé
    • őrölt színes bors
    • snidling

    Elkészítése:

    Az olajos lében lévő lazacot öntsük egy szűrőbe, és hagyjuk teljesen lecsepegni. Ezután daraboljuk fel ízlés szerint.(én egészen apróra feldaraboltam)

    A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tejfölt apránként adagolva keverjük simára. Ezután ízesítsük citromlével, és szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd szintén keverjük össze. (a tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza, mert akkor nehezen tudjuk megtölteni lazacszeleteket) (sózásnál figyeljünk arra, hogy a lazac már eleve elég sós!!!!)

    Vágjunk le egy nagyobb darab folpack fóliát, majd helyezzünk rá egy szeletet a füstölt lazacból. Ezután kanalazzuk rá a mascarponés krémet, majd a fólia segítségével tekerjük fel, mint a bejglit.

    A lazactekercseket ezután tegyük egy tálcára, majd tegyük be pár órára a hűtőbe hogy megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.(lehűtve éles késsel könnyebben feltudjuk szeletelni)

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és pirított kifli karikákkal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá