Rozmaringos tárcsás pisztráng joghurtos salátával recept
Ők is elkészítették

A pisztránghoz:
- 4 egész pisztráng
- 4 szál rozmaring
- só
- citrom
- liszt
A salátához:
- 1 kígyóuborka
- 2 db fehér paprika
- 3 db piros retek
- 1 kis fej lila hagyma
- pár darab salátalevél
- 1 pohár joghurt
- 1 kávéskanál mustár
- 1 kávéskanál méz
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál olíva olaj
Elkészítése:
A pisztrángot pikkelyezés nélkül megsózzuk, pár csepp citrommal egy órát állni hagyjuk. Ezalatt felhevítjük a tárcsát, közepét feltöltjük olajjal. Akkor lehet a pisztrángot rátenni, amikor egy száraz fakanál belemártásától az olaj pezsegni kezd.
A pisztráng belsejébe beletesszük a rozmaringot, lisztbe mártjuk és kb. 3 másodpercre forró olajba engedjük, utána kihúzzuk a tárcsa szélére. Minden forgatás előtt visszamártjuk az olajba, ropogósra sütjük.
A saláta elkészítése:
A hozzávalókat felszeleteljük, a salátát apró darabokra tépjük. A joghurtot összekeverjük a mustárral, mézzel, sóval és az olajjal, majd közvetlenül tálalás előtt, összekeverjük a zöldségekkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »