Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal recept

Hozzávalók:
- 5 szép nagy pontyszelet
- 1 vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 kis dobozos (lm) tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fél citrom
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A halszeleteket alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk, egy jénai tálba szépen egymás mellé fektetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, ráfacsarjuk a fél citrom levét, eloszlatjuk rajta a vékony karikára vágott vöröshagymát, az aprított petrezselyemzöldet (1 evőkanállal félreteszünk belőle a tejfölhöz), és alufóliával lefedve legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A tejfölt elkeverjük a reszelt fokhagymával és a félre tett petrezselyemzölddel, majd mehet a hűtőbe a hal után.
Közvetlenül tálalás előtt felmelegítjük a grillserpenyőt, és megsütjük benne a halszeleteket, szép pirosra mindkét oldalát.
Friss salátával, esetleg rizzsel és a fokhagymás mártogatóssal kínáljuk. Ízlés szerint, közvetlenül tálalás előtt még meglocsolhatjuk citromlével.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »