Ropogós tőkehalfilé színes körettel recept
Hozzávalók:
- 2 szelet tőkehalfilé
- 1 el kukoricadara
- 1 tk zabkorpa
- 1 tk pirospaprika
- 2 csipetnyi kakukkfű
- 2 ek olaj
- só
- bors
- citrom
Köret:
- 20-20 dkg bébirépa és zöldbabhüvely
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- 1 tk virágméz
- 1 tk olívaolaj
- 1 diónyi vaj
- eisberg saláta mix
- citrom
- olívaolaj
- balzsamkrém
Elkészítése:
Hal készítése:
A halat előző este kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk hűtőben felengedni. Másnap leöblítjük vízzel, majd meglocsoljuk citromlével, és így hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül.
Sütés előtt konyhai törlőkendővel leitatjuk a nedvességet róla, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel.
Egy tálcán összekeverjük a zabkorpát a kukoricadarával és a pirospaprikával, és ebbe beleforgatjuk a halszeleteket. Teflon serpenyőben forró olajon kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük mindkét oldalukat.
Köret készítése:
Felmelegítjük az olajat és a vajat, rátesszük a mirelit zöldségeket, és fűszerezés után roppanósra pároljuk.
Az üzletben megvásárolt kész saláta mixre pár csepp citromot és olívaolajat csepegtetünk. Tálaláskor balzsamkrémet csepegtetünk rá.
A halat citrommal és a színes körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A ropogós tőkehalfilé színes körettel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g