Hozzávalók:
Köret:
Elkészítése:
A halat előző este kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk hűtőben felengedni. Másnap leöblítjük vízzel, majd meglocsoljuk citromlével, és így hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül.
Sütés előtt konyhai törlőkendővel leitatjuk a nedvességet róla, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel.
Egy tálcán összekeverjük a zabkorpát a kukoricadarával és a pirospaprikával, és ebbe beleforgatjuk a halszeleteket. Teflon serpenyőben forró olajon kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük mindkét oldalukat.
Felmelegítjük az olajat és a vajat, rátesszük a mirelit zöldségeket, és fűszerezés után roppanósra pároljuk.
Az üzletben megvásárolt kész saláta mixre pár csepp citromot és olívaolajat csepegtetünk. Tálaláskor balzsamkrémet csepegtetünk rá.
A halat citrommal és a színes körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!