Rokfortos tonhal sárgabarack salátával recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 4x80g tonhaldarabok olívaolajban – konzerv
- 1 kg érett sárgabarack
- 20 dkg rokfort jellegű sajt
- 2 dkg szeletelt mandula
- 450 g tejföl (12%-os)
- 3 ek málnaecet
- 1-1-1 csipet szerecsendió, őrölt fehér bors és gyömbér
Elkészítése:
A konzerveket felbontjuk, és az olajt lecsurgatjuk róluk, néhányat meghagyunk a díszítéshez.
Összedolgozzuk a halat, a tejfölt, az ecetet, a pálinkát és a lereszelt sajtot.
Borssal, szerecsendióval és gyömbér ízesítjük.
Az öntetet lefedjük, a hűtőben 1 óra hosszáig érleljük.
A barackot megmossuk, és félbevágjuk, kimagozzuk.
A tányérokon ízlésesen elrendezzük a barackot, és végül a salátát a közepére rakjuk.
A mandulával, a félrerakott hallal és a borsmentával díszítjük!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.