Rokfortos tonhal sárgabarack salátával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4x80g tonhaldarabok olívaolajban – konzerv
  • 1 kg érett sárgabarack
  • 20 dkg rokfort jellegű sajt
  • 2 dkg szeletelt mandula
  • 450 g tejföl (12%-os)
  • 3 ek málnaecet
  • 1-1-1 csipet szerecsendió, őrölt fehér bors és gyömbér

Elkészítése:

A konzerveket felbontjuk, és az olajt lecsurgatjuk róluk, néhányat meghagyunk a díszítéshez.

Összedolgozzuk a halat, a tejfölt, az ecetet, a pálinkát és a lereszelt sajtot.

Borssal, szerecsendióval és gyömbér ízesítjük.

Az öntetet lefedjük, a hűtőben 1 óra hosszáig érleljük.

A barackot megmossuk, és félbevágjuk, kimagozzuk.

A tányérokon ízlésesen elrendezzük a barackot, és végül a salátát a közepére rakjuk.

A mandulával, a félrerakott hallal és a borsmentával díszítjük!