Rántott tengeri hal zöld rizzsel recept

Hozzávalók:
- 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott
- 1 bögre rizs
- 40 dkg kelbimbó
- 40 dkg brokkoli
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk majoránna
- 1 tk őrölt kömény
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, a kelbimbót tisztítsuk meg.
2,5 bögre fizet felmelegítünk, sózzuk, majd a megpucolt fokhagymát, a majoránnát és a köményt teatojásban beleeresztjük a vízbe. Amikor forr a víz, beletesszük a brokkolit és a kelbimbót és puhára főzzük. Ha kész, kiemeljük a zöldségeket a vízből és félretesszük őket.
A rizst 2,5 dkg vajon kissé megfuttatjuk, majd felöntjük 2 bögrényi forró vízzel (amiben a zöldségeket főztük). Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Időnként keverjük át.
A zöldségeket a maradék 2,5 dkg vajon kissé átpirítjuk, majd óvatosan hozzákeverjük az elkészült rizshez.
A halat fagyottan bő, forró olajban arany színűre sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni, majd a zöldséges rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »