Rántott tengeri hal zöld rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott
  • 1 bögre rizs
  • 40 dkg kelbimbó
  • 40 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk őrölt kömény
  • őrölt bors

Elkészítése:

A brokkolit szedjük rózsáira, a kelbimbót tisztítsuk meg.

2,5 bögre fizet felmelegítünk, sózzuk, majd a megpucolt fokhagymát, a majoránnát és a köményt teatojásban beleeresztjük a vízbe. Amikor forr a víz, beletesszük a brokkolit és a kelbimbót és puhára főzzük. Ha kész, kiemeljük a zöldségeket a vízből és félretesszük őket.

A rizst 2,5 dkg vajon kissé megfuttatjuk, majd felöntjük 2 bögrényi forró vízzel (amiben a zöldségeket főztük). Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Időnként keverjük át.

A zöldségeket a maradék 2,5 dkg vajon kissé átpirítjuk, majd óvatosan hozzákeverjük az elkészült rizshez.

A halat fagyottan bő, forró olajban arany színűre sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni, majd a zöldséges rizzsel tálaljuk.