Hozzávalók:
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, a kelbimbót tisztítsuk meg.
2,5 bögre fizet felmelegítünk, sózzuk, majd a megpucolt fokhagymát, a majoránnát és a köményt teatojásban beleeresztjük a vízbe. Amikor forr a víz, beletesszük a brokkolit és a kelbimbót és puhára főzzük. Ha kész, kiemeljük a zöldségeket a vízből és félretesszük őket.
A rizst 2,5 dkg vajon kissé megfuttatjuk, majd felöntjük 2 bögrényi forró vízzel (amiben a zöldségeket főztük). Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Időnként keverjük át.
A zöldségeket a maradék 2,5 dkg vajon kissé átpirítjuk, majd óvatosan hozzákeverjük az elkészült rizshez.
A halat fagyottan bő, forró olajban arany színűre sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni, majd a zöldséges rizzsel tálaljuk.