Rántott tengeri hal tartármártással recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott
- 2 dl (házi) majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 dl száraz fehér bor
- 1 ek mustár
- 1 ek porcukor
- 1 tk Worcester szósz (elhagyható)
- 0,5 citrom leve
- 1 kk őrölt fehér bors
- só
Elkészítése:
A majonézt a tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a bort, a mustárt, a worcester szószt, a citromlevet, a fehér borsot, a sót és a porcukrot. Alaposan elkeverjük, megkóstoljuk, és ha szükséges még ízesítjük cukorral, borssal, mustárral vagy citromlével.
A halat fagyosan, bő, forró olajban ropogósra sütjük, papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni, majd a majonézzel és ízlés szerinti körettel (pl. párolt rizs) kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.