Rántott tengeri hal tartármártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott
  • 2 dl (házi) majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 ek mustár
  • 1 ek porcukor
  • 1 tk Worcester szósz (elhagyható)
  • 0,5 citrom leve
  • 1 kk őrölt fehér bors

Elkészítése:

A majonézt a tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a bort, a mustárt, a worcester szószt, a citromlevet, a fehér borsot, a sót és a porcukrot. Alaposan elkeverjük, megkóstoljuk, és ha szükséges még ízesítjük cukorral, borssal, mustárral vagy citromlével.

A halat fagyosan, bő, forró olajban ropogósra sütjük, papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni, majd a majonézzel és ízlés szerinti körettel (pl. párolt rizs) kínáljuk.