Rakott tengeri halfilé recept

Hozzávalók:
- 1 kg tőkehalfilé
- 4 spárga
- 4 sárgarépa
- 2 lila hagyma
- 50 dkg gomba
- 1 ek zabpehely
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek hal fűszer keverék
- 5 dl tejföl (3 kis pohár)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztjuk és 2-3 centis kockákra aprítjuk. Az gombát, a sárgarépát, a lila hagymát vastagabb szeletekre, a spárgát 1-2 centis rudakra vágjuk.
Egy közepes méretű tepsi alját meglocsoljuk olajjal, megszórjuk zabpehellyel és elrendezzük rajta a sárgarépát. Megsózzuk, majd rárakjuk a halat.
Meghintjük a fűszerkeverék felével.
Rászórjuk a spárgát, a lila hagymát, és a tetejére rakjuk a gombát. Enyhén megsózzuk és rászórjuk a maradék fűszerkeveréket.
A tejfölt, a tojást és a zúzott fokhagymát simára keverjük, ráöntjük a gombára és sütőbe toljuk.
200 fokon 50 perc alatt megsütjük. 15 perccel a sütés befejezése előtt megszórjuk a reszelt sajttal és pirosra sütjük a tetejét.
Tipp:
Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »