Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tengeri halfilé recept

Rakott tengeri halfilé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tőkehalfilé
    • 4 spárga
    • 4 sárgarépa
    • 2 lila hagyma
    • 50 dkg gomba
    • 1 ek zabpehely
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 ek hal fűszer keverék
    • 5 dl tejföl (3 kis pohár)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztjuk és 2-3 centis kockákra aprítjuk. Az gombát, a sárgarépát, a lila hagymát vastagabb szeletekre, a spárgát 1-2 centis rudakra vágjuk.

    Egy közepes méretű tepsi alját meglocsoljuk olajjal, megszórjuk zabpehellyel és elrendezzük rajta a sárgarépát. Megsózzuk, majd rárakjuk a halat.
    Meghintjük a fűszerkeverék felével.

    Rászórjuk a spárgát, a lila hagymát, és a tetejére rakjuk a gombát. Enyhén megsózzuk és rászórjuk a maradék fűszerkeveréket.

    A tejfölt, a tojást és a zúzott fokhagymát simára keverjük, ráöntjük a gombára és sütőbe toljuk.

    200 fokon 50 perc alatt megsütjük. 15 perccel a sütés befejezése előtt megszórjuk a reszelt sajttal és pirosra sütjük a tetejét.

    Tipp:

    Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá