Hozzávalók:
Elkészítése:
Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztjuk és 2-3 centis kockákra aprítjuk. Az gombát, a sárgarépát, a lila hagymát vastagabb szeletekre, a spárgát 1-2 centis rudakra vágjuk.
Egy közepes méretű tepsi alját meglocsoljuk olajjal, megszórjuk zabpehellyel és elrendezzük rajta a sárgarépát. Megsózzuk, majd rárakjuk a halat.
Meghintjük a fűszerkeverék felével.
Rászórjuk a spárgát, a lila hagymát, és a tetejére rakjuk a gombát. Enyhén megsózzuk és rászórjuk a maradék fűszerkeveréket.
A tejfölt, a tojást és a zúzott fokhagymát simára keverjük, ráöntjük a gombára és sütőbe toljuk.
200 fokon 50 perc alatt megsütjük. 15 perccel a sütés befejezése előtt megszórjuk a reszelt sajttal és pirosra sütjük a tetejét.
Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.