Rakott tengeri halfilé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott tengeri halfilé

Hozzávalók:

  • 1 kg tőkehalfilé
  • 4 spárga
  • 4 sárgarépa
  • 2 lila hagyma
  • 50 dkg gomba
  • 1 ek zabpehely
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek hal fűszer keverék
  • 5 dl tejföl (3 kis pohár)
  • 1 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztjuk és 2-3 centis kockákra aprítjuk. Az gombát, a sárgarépát, a lila hagymát vastagabb szeletekre, a spárgát 1-2 centis rudakra vágjuk.

Egy közepes méretű tepsi alját meglocsoljuk olajjal, megszórjuk zabpehellyel és elrendezzük rajta a sárgarépát. Megsózzuk, majd rárakjuk a halat.
Meghintjük a fűszerkeverék felével.

Rászórjuk a spárgát, a lila hagymát, és a tetejére rakjuk a gombát. Enyhén megsózzuk és rászórjuk a maradék fűszerkeveréket.

A tejfölt, a tojást és a zúzott fokhagymát simára keverjük, ráöntjük a gombára és sütőbe toljuk.

200 fokon 50 perc alatt megsütjük. 15 perccel a sütés befejezése előtt megszórjuk a reszelt sajttal és pirosra sütjük a tetejét.

Tipp:

Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.