Rácponty recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg főtt, karikára vágott burgonya
- 2 kg ponty
- 2 fej lilahagyma
- 3 paradicsom
- 1 paprika
- 5 dkg zsír
- 4 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt, húsos szalonna
Elkészítése:
A sütőedényt kikenjük zsírral. A halat megpucoljuk, szeletekre vágjuk, de ne vágjuk át teljesen.
A bevágott részekbe szalonna csíkokat és apróra vágott fokhagymát teszünk.
A sütőedény alját kitesszük a főtt burgonyakarikákkal, majd ráteszük egy szeletekre vágott paradicsomot és az apróra vágott paprikát, majd erre tesszük rá a sózott és megtöltött halat.
Tetejére teszünk egy újabb szeletelt paradicsomot és lilahagymát. Az edényt lefedjük és 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után levesszük róla a fóliát, meglocsoljuk tejföllel és még kb 10 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.