Rácponty recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg főtt, karikára vágott burgonya
- 2 kg ponty
- 2 fej lilahagyma
- 3 paradicsom
- 1 paprika
- 5 dkg zsír
- 4 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt, húsos szalonna
Elkészítése:
A sütőedényt kikenjük zsírral. A halat megpucoljuk, szeletekre vágjuk, de ne vágjuk át teljesen.
A bevágott részekbe szalonna csíkokat és apróra vágott fokhagymát teszünk.
A sütőedény alját kitesszük a főtt burgonyakarikákkal, majd ráteszük egy szeletekre vágott paradicsomot és az apróra vágott paprikát, majd erre tesszük rá a sózott és megtöltött halat.
Tetejére teszünk egy újabb szeletelt paradicsomot és lilahagymát. Az edényt lefedjük és 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után levesszük róla a fóliát, meglocsoljuk tejföllel és még kb 10 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

