Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pontypörkölt túrós tésztával recept

Pontypörkölt túrós tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg ponty szeletelve
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek étolaj
    • 2 tk pirospaprika
    • 1 csípős paprika
    • halfűszer ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • oregánó ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 dl vörösbor

    Körethez:

    • 300 g száraztészta
    • 40 dkg tehéntúró
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A pontyot feldaraboltam, halfűszerrel bedörzsöltem, fél órát hagytam, hogy álljon.

    Pörköltalapot készítettem a hozzávalókból. Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon átfuttatom, rátettem a haldarabokat, fűszerezem ésa többi hozzávalókkal készre főztem.

    A bort és pirosporpaprikát, oregánót a főzés vége felé tettem rá.

    A tésztát bő, forró, sós vízben kifőztem, leszűrtem, csapvízzel leöblítettem, majd egy kevés étolajat tettem rá és összekeverem.

    A túrót megsóztam és tésztával összekeverem vagy a tészta tetejére teszem. Tejföllel meglocsoltam.

    A pörköltet a tésztával tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá