Pontypörkölt túrós tésztával recept

Hozzávalók:
- 1 kg ponty szeletelve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 2 tk pirospaprika
- 1 csípős paprika
- halfűszer ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- oregánó ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 dl vörösbor
Körethez:
- 300 g száraztészta
- 40 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A pontyot feldaraboltam, halfűszerrel bedörzsöltem, fél órát hagytam, hogy álljon.
Pörköltalapot készítettem a hozzávalókból. Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon átfuttatom, rátettem a haldarabokat, fűszerezem ésa többi hozzávalókkal készre főztem.
A bort és pirosporpaprikát, oregánót a főzés vége felé tettem rá.
A tésztát bő, forró, sós vízben kifőztem, leszűrtem, csapvízzel leöblítettem, majd egy kevés étolajat tettem rá és összekeverem.
A túrót megsóztam és tésztával összekeverem vagy a tészta tetejére teszem. Tejföllel meglocsoltam.
A pörköltet a tésztával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »