Pontypörkölt túrós tésztával recept
Hozzávalók:
- 1 kg ponty szeletelve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 2 tk pirospaprika
- 1 csípős paprika
- halfűszer ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- oregánó ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 dl vörösbor
Körethez:
- 300 g száraztészta
- 40 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A pontyot feldaraboltam, halfűszerrel bedörzsöltem, fél órát hagytam, hogy álljon.
Pörköltalapot készítettem a hozzávalókból. Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon átfuttatom, rátettem a haldarabokat, fűszerezem ésa többi hozzávalókkal készre főztem.
A bort és pirosporpaprikát, oregánót a főzés vége felé tettem rá.
A tésztát bő, forró, sós vízben kifőztem, leszűrtem, csapvízzel leöblítettem, majd egy kevés étolajat tettem rá és összekeverem.
A túrót megsóztam és tésztával összekeverem vagy a tészta tetejére teszem. Tejföllel meglocsoltam.
A pörköltet a tésztával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










