Pontypörkölt túrós tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty szeletelve
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 csípős paprika
  • halfűszer ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • oregánó ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 dl vörösbor

Körethez:

  • 300 g száraztészta
  • 40 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A pontyot feldaraboltam, halfűszerrel bedörzsöltem, fél órát hagytam, hogy álljon.

Pörköltalapot készítettem a hozzávalókból. Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon átfuttatom, rátettem a haldarabokat, fűszerezem ésa többi hozzávalókkal készre főztem.

A bort és pirosporpaprikát, oregánót a főzés vége felé tettem rá.

A tésztát bő, forró, sós vízben kifőztem, leszűrtem, csapvízzel leöblítettem, majd egy kevés étolajat tettem rá és összekeverem.

A túrót megsóztam és tésztával összekeverem vagy a tészta tetejére teszem. Tejföllel meglocsoltam.

A pörköltet a tésztával tálaltam.