Marinált busa recept

Hozzávalók:
- 8 szelet tisztított szeletekre vágott busa
- panírmorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
Az ecetes léhez:
- 1 evőkanál só
- 8-10 db egész bors
- 6 db babérlevél
- 1,5 dl ecet
- 10 db koriandermag
- 2 kávéskanál mustármag
- 4 db vöröshagyma
- 2 evőkanál cukor
- 1,5 dl forralt víz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A halakat besózzuk, ezután lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, bepanírozzuk, és bő forró olajban, közepes lángon megsütjük pirosra. A tojásba tegyünk 1 evőkanál tejet, attól pirosabbak lesznek a kisütött halszeletek.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A fazék vagy 4 literes jénai tál aljára elterítjük a hagyma 1/3 részét és a halszeletek felét, babérlevelet és mustármagot, egész borsot, koriandert szórunk rá, majd megint hagyma és a hal másik fele.
Erre megint hagyma és fűszerek kerüljenek. A vizet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd az ecetet beleöntjük, és leforrázzuk vele a halat. Hagyjuk kihűlni, és még ha marad lé, töltsük utána, ha beszívta, mert el kell, hogy lepje a halat. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe.
Három nap múlva fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »