Marinált busa recept

Hozzávalók:
- 8 szelet tisztított szeletekre vágott busa
- panírmorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
Az ecetes léhez:
- 1 evőkanál só
- 8-10 db egész bors
- 6 db babérlevél
- 1,5 dl ecet
- 10 db koriandermag
- 2 kávéskanál mustármag
- 4 db vöröshagyma
- 2 evőkanál cukor
- 1,5 dl forralt víz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A halakat besózzuk, ezután lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, bepanírozzuk, és bő forró olajban, közepes lángon megsütjük pirosra. A tojásba tegyünk 1 evőkanál tejet, attól pirosabbak lesznek a kisütött halszeletek.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A fazék vagy 4 literes jénai tál aljára elterítjük a hagyma 1/3 részét és a halszeletek felét, babérlevelet és mustármagot, egész borsot, koriandert szórunk rá, majd megint hagyma és a hal másik fele.
Erre megint hagyma és fűszerek kerüljenek. A vizet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd az ecetet beleöntjük, és leforrázzuk vele a halat. Hagyjuk kihűlni, és még ha marad lé, töltsük utána, ha beszívta, mert el kell, hogy lepje a halat. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe.
Három nap múlva fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »