Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marinált busa recept

Marinált busa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet tisztított szeletekre vágott busa
    • panírmorzsa
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt

    Az ecetes léhez:

    • 1 evőkanál só
    • 8-10 db egész bors
    • 6 db babérlevél
    • 1,5 dl ecet
    • 10 db koriandermag
    • 2 kávéskanál mustármag
    • 4 db vöröshagyma
    • 2 evőkanál cukor
    • 1,5 dl forralt víz
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A halakat besózzuk, ezután lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, bepanírozzuk, és bő forró olajban, közepes lángon megsütjük pirosra. A tojásba tegyünk 1 evőkanál tejet, attól pirosabbak lesznek a kisütött halszeletek.

    A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A fazék vagy 4 literes jénai tál aljára elterítjük a hagyma 1/3 részét és a halszeletek felét, babérlevelet és mustármagot, egész borsot, koriandert szórunk rá, majd megint hagyma és a hal másik fele.

    Erre megint hagyma és fűszerek kerüljenek. A vizet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd az ecetet beleöntjük, és leforrázzuk vele a halat. Hagyjuk kihűlni, és még ha marad lé, töltsük utána, ha beszívta, mert el kell, hogy lepje a halat. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe.

    Három nap múlva fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá