Marinált busa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet tisztított szeletekre vágott busa
  • panírmorzsa
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt

Az ecetes léhez:

  • 1 evőkanál só
  • 8-10 db egész bors
  • 6 db babérlevél
  • 1,5 dl ecet
  • 10 db koriandermag
  • 2 kávéskanál mustármag
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1,5 dl forralt víz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A halakat besózzuk, ezután lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, bepanírozzuk, és bő forró olajban, közepes lángon megsütjük pirosra. A tojásba tegyünk 1 evőkanál tejet, attól pirosabbak lesznek a kisütött halszeletek.

A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A fazék vagy 4 literes jénai tál aljára elterítjük a hagyma 1/3 részét és a halszeletek felét, babérlevelet és mustármagot, egész borsot, koriandert szórunk rá, majd megint hagyma és a hal másik fele.

Erre megint hagyma és fűszerek kerüljenek. A vizet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd az ecetet beleöntjük, és leforrázzuk vele a halat. Hagyjuk kihűlni, és még ha marad lé, töltsük utána, ha beszívta, mert el kell, hogy lepje a halat. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe.

Három nap múlva fogyasztható.