Magos, mustáros fogasfilé sütőtökkel recept
Hozzávalók:
- 1 kg fogasfilé
- só
- csipet bors
- csipet szerecsendió
- 3 ek napraforgómag
- 2 marék dió
- 1 marék tökmag
- 2 ek makadámdióliszt
- 3 ek méz
- 5 ek dijoni mustár
- 1 citrom leve
- 2 nagy darab kínai kel
- 1 közepes méretű sonkatök
- 3 fej fokhagyma
- 1 marék felaprított petrezselyemzöld
- olívaolaj
Elkészítése:
A fogasfiléket 6 darabba vágjuk és minden oldalát sózzuk.
A magvakat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük. Összekeverjük a borssal, a szerecsendióval, a makadámdióliszttel, a mézzel, a mustárral és a citromlével.
Olívaolajjal kikenünk egy kerámiatepsit vagy jénait, belehelyezzük a halszeleteket és a magos keveréket a szeletekre kenjük. Kicsit meglocsoljuk olajjal, majd kb. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A kínai kelt megtisztítjuk és nagy darabokra felvágjuk. A sütőtököt felkockázzuk. Olívaolajon a zöldségeket elkezdjük párolni. Sózzuk, borsozzuk és vékonyra szeletelt fokhagymát adunk hozzá. Lefedve puhára pároljuk. A végén adjuk hozzá a petrezselyemzöldet.
A fogasfilé mellé kínáljuk köretként.
Jó étvágyat!