Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lepényhal zöldfűszerekkel és sültkrumplival. recept

Lepényhal zöldfűszerekkel és sültkrumplival.
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 db lepényhal
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb csokor koriander
    • 1 kisebb csokor kakukkfű
    • 1 kisebb csokor lestyán
    • őrölt színes bors
    • 1 citrom leve
    • 5-6 db krumpli
    • 3-4 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A halat mossuk meg, majd papírtörlővel törüljük szárazra. Kívül-belül alaposan sózzuk be, szórjuk meg frissen őrölt színes borssal, és csepegtessük meg a citromlével. A fokhagymát pucoljuk meg, majd egy késsel nyomjuk össze, és helyezzük a hal hasába. A zöldfűszereket ízlés szerint szedjük egy csokorba, majd szintén helyezzük a halba. Ezután fóliával fedjük le, majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják.

    A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen. Amikor kihűlt, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd óvatosan forgassuk össze.

    Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük egymásmellé a befűszerezett halakat, majd tegyük köré az előzőleg besózott, fűszerezett krumplit. Végül locsoljuk meg a maradék olajjal mind a halat, mind pedig a krumplit. (legjobb lespriccelni az olajjal, mert akkor mindenhová jut belőle)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, hogy a hal is és a krumpli is készre süljön.

    Tálaláskor a lepényhalat a sült krumplival kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá