Lazacsteak majonézes madársalátával és bébisalátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 vadlazac steak (bőr nélküli változatot készítettem)
- himalája só
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- madársaláta
- bébisaláta
- 3 evőkanálnyi majonéz
Elkészítése:
A madársalátát és a bébisalátát megmossuk, a bébisalátát cikkekre vágjuk, majd a majonézzel az egészet átkeverjük. Egy csepp citromlevet adhatunk hozzá.
A lazacokat besózzuk, borssal áthintjük, kakukkfűvel megszórjuk és kevés zsiradékon forró teflonos sütőben minden oldalát sütjük. Nem sütjük át teljesen, tehát a közepe még legyen kissé nyers mikor a sütőbe kerül.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a lazacokra rászeleteljük a pucolt fokhagymagerezdeket és a teflonos serpenyőben betesszük 8-9 percre. Többre ne, mert akkor esetleg már kiszáradhat. Inkább hagyjuk szaftosabbra, bár ez is ízlés kérdése. Vigyázz, a teflonos serpenyő nyele forró lesz, kesztyű vagy konyharuha használata erősen ajánlott :)
Ha kész, a fokhagyma gerezdeket szedjük le és a steaket ültessük rá a majonézzel összedolgozott salátánkra. Citromgerezdet kínálhatunk mellé.
Tipp:
Karácsonyi menüsorba kiválóan illeszthető.