Lazacropogós recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg vadlazac (2 szelet)
- 10 dkg só
- 2 ek teavaj
- 1 késhegynyi frissen őrölt fekete bors
Körethez
- 50 dkg párolt rizs
- 1 közepes db párolt brokkoli
Elkészítése:
A lazacfiléket tisztítás után a bőrös oldalukkal lefelé egy sóval telt tálba (sóágyra) helyezzük 2 órára érni. Erre azért van szükség, mert így a sütésnél finom, ropogós lesz a lazac bőre.
A vajat felhevítjük, majd a sótól szárazra törölt halszeleteket belerakjuk, borsozzuk, és a bőrükkel lefelé elkezdjük a sütést. Szép, piros ropogósra sütjük, majd ezután fordítjuk át a másik felére, amit szintén megborsozunk, és 10 perc alatt készre sütjük. (Az oldalukra is fordítsuk sütés közben egy húscsipesz segítségével.)
Melegen tálaljuk párolt rizzsel és párolt zöldségekkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.