Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazacropogós recept

Lazacropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg vadlazac (2 szelet)
    • 10 dkg só
    • 2 ek teavaj
    • 1 késhegynyi frissen őrölt fekete bors

    Körethez

    • 50 dkg párolt rizs
    • 1 közepes db párolt brokkoli

    Elkészítése:

    A lazacfiléket tisztítás után a bőrös oldalukkal lefelé egy sóval telt tálba (sóágyra) helyezzük 2 órára érni. Erre azért van szükség, mert így a sütésnél finom, ropogós lesz a lazac bőre.

    A vajat felhevítjük, majd a sótól szárazra törölt halszeleteket belerakjuk, borsozzuk, és a bőrükkel lefelé elkezdjük a sütést. Szép, piros ropogósra sütjük, majd ezután fordítjuk át a másik felére, amit szintén megborsozunk, és 10 perc alatt készre sütjük. (Az oldalukra is fordítsuk sütés közben egy húscsipesz segítségével.)

    Melegen tálaljuk párolt rizzsel és párolt zöldségekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá