Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazac tésztával recept

Lazac tésztával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1000 g vadlazacfilé
    • 100 g prágai sonka
    • 200 g gombakonzerv
    • 500 g tejszín
    • 475 g tejföl
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1/2 db szár zeller
    • 2 ek étolaj
    • durvára őrölt színes bors
    • 2 ek étolaj
    • 400 g Nonnezzaglia Ai 5 Sapori ( olasz tészta)

    Elkészítése:

    A filéket sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.A hagymákat megtisztítjuk és apróra összevágjuk.

    A szár zellert alaposan megmossuk, ezután uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sonkaszeleteket felkockázzuk. A konzerv levét leöntjük.

    Egy serpenyőben 2 ek olajon megpároljuk a hagymákat, zellert, sonkát és gombát.

    Hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, ezt jól összeforraljuk, így egy sűrű szószt kapunk.

    A szószt leturmixoljuk. A hal mindkét oldalát meggrillezzük, kb. 5-5 percig.

    Közben bő sós, olajos vízben megfőzzük a tésztát, ezt is 4-5 percig. Ezután tálaljuk.

    Tipp:

    A tésztát az egy baráti családtól kaptam. A tészták színezése nem mesterséges színező anyaggal van megoldva, hanem növényekből kivont festékkel(spenót, cékla,sárgarépa stb). Aki csak megkóstolta, mindenki dicsérte ezt a kreációt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá