Lazac tésztával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1000 g vadlazacfilé
  • 100 g prágai sonka
  • 200 g gombakonzerv
  • 500 g tejszín
  • 475 g tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db szár zeller
  • 2 ek étolaj
  • durvára őrölt színes bors
  • 2 ek étolaj
  • 400 g Nonnezzaglia Ai 5 Sapori ( olasz tészta)

Elkészítése:

A filéket sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.A hagymákat megtisztítjuk és apróra összevágjuk.

A szár zellert alaposan megmossuk, ezután uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sonkaszeleteket felkockázzuk. A konzerv levét leöntjük.

Egy serpenyőben 2 ek olajon megpároljuk a hagymákat, zellert, sonkát és gombát.

Hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, ezt jól összeforraljuk, így egy sűrű szószt kapunk.

A szószt leturmixoljuk. A hal mindkét oldalát meggrillezzük, kb. 5-5 percig.

Közben bő sós, olajos vízben megfőzzük a tésztát, ezt is 4-5 percig. Ezután tálaljuk.

Tipp:

A tésztát az egy baráti családtól kaptam. A tészták színezése nem mesterséges színező anyaggal van megoldva, hanem növényekből kivont festékkel(spenót, cékla,sárgarépa stb). Aki csak megkóstolta, mindenki dicsérte ezt a kreációt.