Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazac steak spenótos pennével recept

Lazac steak spenótos pennével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg lazac filé (bőrrel együtt)
    • 25 dkg penne tészta
    • 25 dkg friss spenótlevél (mirelit is lehet)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 dl főzőtejszín
    • szerecsendió
    • 2,5 dkg vaj
    • olíva olaj
    • só (lehetőleg nagy szemű, tengeri)
    • bors

    Elkészítése:

    A spenótot megmosom, keresztben ujjnyi csíkokra vágok. Olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, rádobom a spenótot, sózom, borsozom, szerecsendiót is reszelek rá. 1 dl tejszínt öntök hozzá, végül összeforgatom a kifőtt tésztával.

    A tészta főzővizéből lehet hozzá tenni pár kanállal. A lazacot sózóm, és forró serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén először bőrrel lefelé, majd minden oldalán megpirítom, vigyázva, hogy ne süssem túl.

    A lazac steak spenótos pennével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 162 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá