Lazac steak spenótos pennével recept

Hozzávalók:
- 15 dkg lazac filé (bőrrel együtt)
- 25 dkg penne tészta
- 25 dkg friss spenótlevél (mirelit is lehet)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- szerecsendió
- 2,5 dkg vaj
- olíva olaj
- só (lehetőleg nagy szemű, tengeri)
- bors
Elkészítése:
A spenótot megmosom, keresztben ujjnyi csíkokra vágok. Olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, rádobom a spenótot, sózom, borsozom, szerecsendiót is reszelek rá. 1 dl tejszínt öntök hozzá, végül összeforgatom a kifőtt tésztával.
A tészta főzővizéből lehet hozzá tenni pár kanállal. A lazacot sózóm, és forró serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén először bőrrel lefelé, majd minden oldalán megpirítom, vigyázva, hogy ne süssem túl.
A lazac steak spenótos pennével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »