Lazac steak spenótos pennével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 15 dkg lazac filé (bőrrel együtt)
  • 25 dkg penne tészta
  • 25 dkg friss spenótlevél (mirelit is lehet)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • szerecsendió
  • 2,5 dkg vaj
  • olíva olaj
  • só (lehetőleg nagy szemű, tengeri)
  • bors

Elkészítése:

A spenótot megmosom, keresztben ujjnyi csíkokra vágok. Olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, rádobom a spenótot, sózom, borsozom, szerecsendiót is reszelek rá. 1 dl tejszínt öntök hozzá, végül összeforgatom a kifőtt tésztával.

A tészta főzővizéből lehet hozzá tenni pár kanállal. A lazacot sózóm, és forró serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén először bőrrel lefelé, majd minden oldalán megpirítom, vigyázva, hogy ne süssem túl.