Lazac rózsabors mártással recept
Hozzávalók:
- 40 dkg vadlazacfilé
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- fehérbors
A mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 4 dl főzőtejszín
- 1 dkg rózsabors
- só
- a körethez burgonya és vaj
Elkészítése:
A halfilét sózzuk,borsozzuk, majd a felhevített vajon megsütjük, a borral felöntjük, majd kb 2 perc alatt puhára pároljuk.
A mártáshoz a vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, majd habzásig tovább hevítjük és hozzáadjuk a rózsaborsot. Felöntjük a főzőtejszínnel és a hal ízes szaftjával, majd összeforraljuk.
A körethez a burgonyát kockára vágva, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és olvasztott vajjal meglocsoljuk. A hal mellé kínáljuk a mártással. Citrommal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

