Lazac karfiolpogácsával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db tenyérnyi filézett lazac
- só ízlés szerint
- citromlé
- olívaolaj
- 4 kisebb sárgarépa
- 2 közepes paradicsom
Karfiolpogácsa:
- 1 közepes karfiol
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 csipet petrezselyem
- só ízlés szerint
- 1-2 ek tejföl
- 1-2 púpozott evőkanál liszt /ne legyen se túl kemény, se túl lágy tőle/
- sütéshez 1 ujjnyi étolaj
Elkészítése:
A lazacfilét sóval, citromlével és egy kevés olívaolajjal bepácoljuk, és a hűtőbe tesszük lezárt dobozban.
Másnap kivesszük, egy kb. 25*35 kis tűzálló edényt egy nagyobb darab alufóliával kibéleljük, és beletesszük lazacfiléket, a megtisztított, egyben hagyott sárgarépák és a cikkekre vágott paradicsomokkal együtt. Még egy kis olívaolajjal meglocsoljuk, összezárjuk a fóliát, hogy teljesen takarásban legyenek. Betesszük a sütőbe, és 200 fokon (alul-felül sütés) kb. 20 percet sütjük. Kibontjuk a fólia tetejét, és mielőtt tálalnánk, kb. 10 percig még sütjük 150-160 fokon, hogy egy kis színük legyen.
Karfiolpogácsa készítése:
Jól megmossuk a karfiolt, cikkekre vágjuk, és beletesszük lobogó, sós, forró vízbe kb. 15-20 percre (karfioltól függ, én jó puhán szeretem ilyenkor). Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Botmixerrel a karfiolokat pépesre mixeljük, tejfölt adunk hozzá, és egy kis karfiollével javíthatunk az állagán, ha túl nehéz lenne vele bánni. Kézi habverővel belekeverjük a lisztet, sózzuk, és petrezselyemmel ízesítjük. Kb. 10 percet pihentetjük, majd a kevés forró olajba szaggatjuk kanállal, kissé kilapítjuk, és hirtelen kisütjük őket.
Tipp:
Borsot én nem nagyon szeretek használni, de azt is lehet beletenni, férjem már a tányérra kiszedve nyomatja is rá.
A karfiolpogácsa tésztáját le is lehet fagyasztani, ha nincs kedvünk annyit pepecselni vele. Egy jól zárható műanyag doboz megfelel a célnak. Mivel én is egy másfél éves kisfiú anyukája vagyok, nem mindig tudok mellette főzni. Ilyenkor csak kiveszem a fagyasztóból, és fél óra múlva már süthetem is.
A lazac karfiolpogácsával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

