Kukoricadarás harcsafilé cukkini raguval recept
Hozzávalók:
Harcsaszelet:
- 8 kisebb harcsaszelet
- 1 ek kukoricadara
- 1 ek rozsliszt
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- kevés citromlé
- kakukkfű
- 2 ek olaj
Cukkini ragu:
- 1 kisebb cukkini
- 1 kaliforniai paprika, vagy pritamin paprika
- 2 szál újhagyma, vagy 1 kisebb póréhagyma
- 2 paradicsom
- 1 kisebb csili paprika
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk méz
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
Harcsaszelet készítése:
A halat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be kakukkfűvel és frissen őrölt borssal. Fél órát hagyjuk pihenni.
Szedjük törlőkendőre, sózzuk, majd forgassuk bele a kukoricadara, rozsliszt, paprika keverékébe.
Teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, tegyük bele a bepanírozott halszeleteket. Amikor az egyik oldala megpirult, fordítsuk meg a halat, és a serpenyőt 2-3 percre fedjük le.
A sütési ideje kb. 8-10 perc a halszelet vastagságától függően.
Cukkini ragu készítése:
A zöldségeket daraboljuk fel tetszőleges méretűre.
Egy teflon serpenyőben 1 ek olajon a hagymát és a paprikát megdinszteljük. Kicsit megsózzuk, majd rátesszük a felkockázott cukkinit, a fokhagymát, kis csilipaprikát, a mézet és a frissen őrölt borsot. Így együtt pároljuk, majd rárakjuk a koktél paradicsomot, ezzel azonban már csak 2-3 percig sütjük.
Ha szükséges, utána ízesítünk.
Tipp:
A hal mellé a cukkini ragun kívül még ropogós tepsis burgonyát kínáltam. Ennek receptje itt megtalálható: https://receptneked.hu/koretek-receptjei/ropogos-tepsis-burgonya-2/
A kukoricadarás harcsafilé cukkini raguval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g