Kukoricadarás harcsafilé cukkini raguval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Harcsaszelet:

  • 8 kisebb harcsaszelet
  • 1 ek kukoricadara
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • kevés citromlé
  • kakukkfű
  • 2 ek olaj

Cukkini ragu:

  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kaliforniai paprika, vagy pritamin paprika
  • 2 szál újhagyma, vagy 1 kisebb póréhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 kisebb csili paprika
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk méz
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

Harcsaszelet készítése:

A halat  frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be kakukkfűvel és frissen őrölt borssal. Fél órát hagyjuk pihenni.

Szedjük törlőkendőre, sózzuk, majd forgassuk bele a kukoricadara, rozsliszt, paprika keverékébe.

Teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, tegyük bele a bepanírozott halszeleteket. Amikor az egyik oldala megpirult, fordítsuk meg a halat, és a serpenyőt 2-3 percre fedjük le.

A sütési ideje kb.  8-10 perc a halszelet vastagságától függően.

Cukkini ragu készítése:

A zöldségeket daraboljuk fel tetszőleges méretűre.

Egy teflon serpenyőben 1 ek olajon a  hagymát és a paprikát megdinszteljük. Kicsit megsózzuk, majd rátesszük a felkockázott cukkinit, a fokhagymát, kis csilipaprikát, a mézet és a frissen őrölt borsot. Így együtt pároljuk, majd rárakjuk a koktél paradicsomot, ezzel azonban már csak 2-3 percig sütjük.

Ha szükséges, utána ízesítünk.

Tipp:

A hal mellé a cukkini ragun kívül még ropogós tepsis burgonyát kínáltam. Ennek receptje itt megtalálható: https://receptneked.hu/koretek-receptjei/ropogos-tepsis-burgonya-2/