Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-zöldborsós panna cotta mustármártással és füstölt lazaccal recept

Kapros-zöldborsós panna cotta mustármártással és füstölt lazaccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg zöldborsó
    • 6 dl víz
    • 2 tk só
    • 1 dl tej
    • 1,5 dl tejföl
    • kapor
    • őrölt fehér bors
    • 20 g zselatin (por)
    • 20 dkg füstölt lazac

    Mustármártás hozzávalói:

    • 6 ek olívaolaj
    • 1 ek dijoni magos mustár
    • 1 ek víz
    • 1 ek citromlé
    • őrölt fehér bors
    • méz

    Elkészítése:

    Egy edénybe beletenni a zöldborsót, az ízlés szerinti mennyiségű kaprot, a sót és felönteni a vízzel. Felforralni, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt puhára főzni. Kicsit hűlni hagyni, majd összeturmixolni. Ezután egy szűrőn átpasszírozni, hogy a borsó héja ne kerüljön bele, és teljesen sima állagú legyen.

    Az átpasszírozott borsót ezután ízlés szerint őrölt fehér borssal ízesíteni, és ha szükséges még utánasózni. Ezután állandó keverés mellett hozzákeverni a tejfölt.

    A tejet forráspontig melegíteni, majd levenni a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadni a zselatint. Simára keverni, majd hozzákeverni a tejfölös-zöldborsós masszához.

    Kisebb tálkákba kanalazni, majd hideg helyen 1-2 órát pihentetni, hogy teljesen megdermedjen.

    Egy tálba beletenni az olajat, a mustárt, a vizet, a citromlét, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehér borsot és mézet, majd simára keverni.

    Tálaláskor a zöldborsós panna cotta tetejére helyezni egy szelet füstölt lazacot, majd rákanalazni a mustármártást.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá