Kapros-zöldborsós panna cotta mustármártással és füstölt lazaccal recept
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó
- 6 dl víz
- 2 tk só
- 1 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- kapor
- őrölt fehér bors
- 20 g zselatin (por)
- 20 dkg füstölt lazac
Mustármártás hozzávalói:
- 6 ek olívaolaj
- 1 ek dijoni magos mustár
- 1 ek víz
- 1 ek citromlé
- őrölt fehér bors
- méz
Elkészítése:
Egy edénybe beletenni a zöldborsót, az ízlés szerinti mennyiségű kaprot, a sót és felönteni a vízzel. Felforralni, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt puhára főzni. Kicsit hűlni hagyni, majd összeturmixolni. Ezután egy szűrőn átpasszírozni, hogy a borsó héja ne kerüljön bele, és teljesen sima állagú legyen.
Az átpasszírozott borsót ezután ízlés szerint őrölt fehér borssal ízesíteni, és ha szükséges még utánasózni. Ezután állandó keverés mellett hozzákeverni a tejfölt.
A tejet forráspontig melegíteni, majd levenni a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadni a zselatint. Simára keverni, majd hozzákeverni a tejfölös-zöldborsós masszához.
Kisebb tálkákba kanalazni, majd hideg helyen 1-2 órát pihentetni, hogy teljesen megdermedjen.
Egy tálba beletenni az olajat, a mustárt, a vizet, a citromlét, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehér borsot és mézet, majd simára keverni.
Tálaláskor a zöldborsós panna cotta tetejére helyezni egy szelet füstölt lazacot, majd rákanalazni a mustármártást.