Kapros-zöldborsós panna cotta mustármártással és füstölt lazaccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 6 dl víz
  • 2 tk só
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • kapor
  • őrölt fehér bors
  • 20 g zselatin (por)
  • 20 dkg füstölt lazac

Mustármártás hozzávalói:

  • 6 ek olívaolaj
  • 1 ek dijoni magos mustár
  • 1 ek víz
  • 1 ek citromlé
  • őrölt fehér bors
  • méz

Elkészítése:

Egy edénybe beletenni a zöldborsót, az ízlés szerinti mennyiségű kaprot, a sót és felönteni a vízzel. Felforralni, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt puhára főzni. Kicsit hűlni hagyni, majd összeturmixolni. Ezután egy szűrőn átpasszírozni, hogy a borsó héja ne kerüljön bele, és teljesen sima állagú legyen.

Az átpasszírozott borsót ezután ízlés szerint őrölt fehér borssal ízesíteni, és ha szükséges még utánasózni. Ezután állandó keverés mellett hozzákeverni a tejfölt.

A tejet forráspontig melegíteni, majd levenni a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadni a zselatint. Simára keverni, majd hozzákeverni a tejfölös-zöldborsós masszához.

Kisebb tálkákba kanalazni, majd hideg helyen 1-2 órát pihentetni, hogy teljesen megdermedjen.

Egy tálba beletenni az olajat, a mustárt, a vizet, a citromlét, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehér borsot és mézet, majd simára keverni.

Tálaláskor a zöldborsós panna cotta tetejére helyezni egy szelet füstölt lazacot, majd rákanalazni a mustármártást.