Ínyenc ragus pontyfilé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 ponty kifilézve
- 4 db krumpli
- 1 fej hagyma
- 2-3 db paprika (alma, vagy TV)
- 2 db alma
- fél citrom
- 1 szál zellerzöld
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- frissen őrölt bors
- sült krumpli fűszer só
Elkészítése:
A pontyot kifilézzük, majd kockára vágjuk.
Szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt félre rakjuk, a fele zsírban megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát és az almát (az almától nagyon pikáns íze lesz, ha nincs akkor pici száraz borral is lehet ízesíteni.
A másik fele zsírban a besózott halhúst megpároljuk 5-6 perc alatt, hogy a nedvesség kissé kipárologjon belőle, majd megszórjuk borssal.
A halhoz adjuk a zöldséges ragut és leöntjük a liszttel besűrített tejföllel.
Közben a krumplit félig megfőzzük, majd olajban megpirítjuk egy kis sült krumpli fűszerrel.
A krumplit a hallal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »