Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg tőkehal filé
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 dl tej
- 5 ek finomliszt
- 1 ek pirospaprika
- 1 dl étolaj
- só ízlés szerint
Salátához:
- 1 doboz rukkola
- 1 kápia paprika
- 1 paprika
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 1/2 citrom leve
- 3 ek olíva olaj
- 1 marék metélőhagyma
Elkészítése:
A halat, ha fagyasztott előző este kivesszük a fagyasztóból.
Másnap reggel az áttört fokhagymát elkeverjük a tejben, sózzuk és belerakjuk a halat. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
Serpenyőben olajat forrósítunk, a paprikát elkeverjük a liszttel, megforgatjuk benne a halszeleteket és mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A salátához apró kockára vágjuk a lilahagymát, picit nagyobbra a paprikát.
Egy tálban elkeverjük az olajat a citrom levével, megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával, beleforgatjuk a rukkolát, paprikát, lilahagymát és rámorzsoljuk a kecskesajtot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »