Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg tőkehal filé
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 dl tej
- 5 ek finomliszt
- 1 ek pirospaprika
- 1 dl étolaj
- só ízlés szerint
Salátához:
- 1 doboz rukkola
- 1 kápia paprika
- 1 paprika
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 1/2 citrom leve
- 3 ek olíva olaj
- 1 marék metélőhagyma
Elkészítése:
A halat, ha fagyasztott előző este kivesszük a fagyasztóból.
Másnap reggel az áttört fokhagymát elkeverjük a tejben, sózzuk és belerakjuk a halat. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
Serpenyőben olajat forrósítunk, a paprikát elkeverjük a liszttel, megforgatjuk benne a halszeleteket és mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A salátához apró kockára vágjuk a lilahagymát, picit nagyobbra a paprikát.
Egy tálban elkeverjük az olajat a citrom levével, megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával, beleforgatjuk a rukkolát, paprikát, lilahagymát és rámorzsoljuk a kecskesajtot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »